Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Кислотний пілінг для обличчя: огляд найкращих засобів


Резюме

Це один із найефективніших видів задля очищення шкіри та, як наслідок, її покращення.

Абсолютно кожна жінка мріє про здоровий стан обличчя, який викликатиме лише привабливість. Утім, через внутрішні проблеми, неправильне харчування або негативний вплив навколишнього середовища, може погіршитися структура шкіри. Одним із варіантів виправлення ситуації є пілінг, а саме – кислотний пілінг. У цій статті ми розповімо про його користь, а також назвемо трійку найкращих засобів цього метода догляду за шкірою.

Яка користь від кислотного пілінга

Перш за все, головною задачею будь-якого пілінга є ретельне очищення шкіри та покращення її кольору, і цей різновид – не виключення. Така процедура користується неабияким попитом у салонах краси, але її можна зробити і вдома без особливих труднощів. Вважається, що кислотний пілінг є найкориснішим та найбезпечнішим видом.

На сьогоднішній день його можна придбати у спеціалізованих інтернет-магазинах, одним із яких є MAKEUP, де зібран широкий вибір цього різновиду пілінгу від найвідоміших брендів. Саме тут ви можете підібрати будь-який засіб, який підійде під будь-яку шкіру. Вони представлені. як у флакончиках, так і у тюбиках.

Загалом, такий пілінг відлущує відмерлі частинки шкіри, освітлює її та робить ледве помітними пігментні плями. Коли починають діяти самі кислоти, потрапляючи на шкіру, вона реагує на стрес та запускає процес оновлення, виробляється еластин і колаген. Завдяки цьому шкіра стає свіжою.

Компоненти кислотного пілінгу для обличчя

  • Гліколевий.
  • Саліциловий.
  • Молочний.
  • Ретиноєвий.
  • Фітіновий.
  • Фруктовий.
  • Мигдальний.

Види кислотного пілінгу

За ступенем проникнення у шарі епідермісу кислотний пілінг буває:

  • Поверхневий – торкається лише верхніх шарів і підходить для регулярного очищення обличчя в домашніх умовах. Під час його нанесення він ніжно відлущує клітини, тому чудово підходить для власниць чутливої шкіри. Врахуйте, що цей видає нетривалий ефект.
  • Серединний – використовується вдома від пігментних плям, невеликих шрамів та слідів вугрів. Він зачіпає не тільки поверхневі, а й папілярні шари, тому порівняно з поверхневим потребує більш тривалого відновлення порівняно з поверхневим. Його можна робити не частіше, ніж раз на два тижні.
  • Глибокий – його слід робити лише за особливих потреб, коли інші види не приносять жодної користі. Завдяки глибокому проникненню, він прибирає старі шрами. Під час його застосування обличчя може лущитися, свербіти, покриватися кірками. Відновлення займає від 20 днів та потребує контролю косметолога.

ТОП-3 засобів кислотного пілінгу для обличчя

  • Пілінг для обличчя з екстрактом алое – Sane Aloe Vera Peeling Solution. Дозволено його використовувати від 16 років. Це антибактеріальний засіб, який підходить від вугрів та запалень, освітлює та очищує шкіру. Його треба нанести на очищену і водночас суху шкіру, тримати 7-10 хвилин, а потім змити водою. Використовувати тричі на тиждень. Завдяки алое в складі прискорюється процес загоєння.
  • 10-хвилинний розгладжувальний кислотний пілінг для обличчя – BodyBoom FaceBoom Smoothing Acid Face Peeling. Підходить дівчинам від 18 років, які  мають жирну, комбіновану та проблемну шкіру.
  • Гліколево-фруктовий пілінг – H2Organic. Розрахований на дівчат від 20 років. Якісно відновлює та очищує шкіру. Також він сприяє загоєнню рубців і зменшенню їхньої вираженості., а також бореться з пігментацією, розширеними порами та вуграми. Загалом, він призначений спеціально для того, щоб зробити вашу шкіру більш досконалою.

 

Щодо інструкції використання кислотного пілінгу, то тут треба ретельно дотримуватися того, що написано в самій інструкції виробника. Також потрібно звернути увагу на якість інгредієнтів та правильність рівня pH. Окрім того, перед застосуванням, проводьте патчтест засобу. Фахівці рекомендують після зняття цього різновиду пілінгу одразу скористатися зволожуючим засобом. Дуже важливим є те, що після пілінгу забороняється засмагати, а також загалом уникайте сонця та використовуйте сонцезахисний крем. Також після пілінгу бажано не користуватися принаймні декілька днів декоративною косметикою.